Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Κοτέτσια “made in Hortiatis”


Και ενώ σε λίγες μέρες θα άνοιγαν τα σχολεία, ,συγκλήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και πάρθηκε επιτέλους η απόφαση που λύνει οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης του Δήμου :        «  Κ Ο Ν Τ Ε Ϊ Ν Ε Ρ        Σ Τ Α         Σ Χ Ο Λ Ε I Α  » 

Και πραγματικά ,τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης αποστομώνουν και τον πλέον δύσπιστο και απαιτητικό δημότη :
-Μεταλλικά κατασκευάσματα (κλουβιά ή τάπερ ή φυλακές ) κατάλληλα για σχολικές αίθουσες.
-Με μικρά παράθυρα για να μην αποσπάται η προσοχή των παιδιών από τη θέα. Ο φυσικός φωτισμός είναι περιττός.
-Χαμηλοτάβανα για να μη χρειάζεται σκάλα για αλλαγή λάμπας.

-Θέρμανση με air-condition (όταν θα μπουν ) για ξηρή και υγιεινή ατμόσφαιρα.
-Χωρίς προθάλαμο ώστε όταν ανοίγει η πόρτα να παγώνει αυτόματα η αίθουσα, για να είναι τα παιδιά σε εγρήγορση και να δοκιμάζονται οι αντοχές τους στο κρύο .
-Χωρίς στέγαστρο  στην είσοδο, για να μπαίνει η βροχή απρόσκοπτα μέσα και να μπορούν τα παιδάκια να πλένουν τα πόδια τους.
-Άψογη αισθητική .Μετατρέπουν τα σχολικά συγκροτήματα σε έργα τέχνης.
-Τα παιδιά τα λατρεύουν, σκαρφαλώνουν πάνω τους, χοροπηδάνε και διαγωνίζονται για το ποιός θα κάνει τη μεγαλύτερη λακκούβα, αλλά και πόσες λάμπες θα πέσουν από μέσα.
-Λειτουργούν και ως ταμπούρλο όταν μια μπάλα χτυπήσει τη λαμαρίνα .
-Τις βροχερές ημέρες  όταν τα παιδιά δεν θα έχουν που να κάνουν διάλλειμα , θα ζουν και τη μοναδική εμπειρία της «κατ’ αίθουσα περιορισμό» .
-Εξωτερικά καλώδια που μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα με χαμηλούς στυλίσκους που προσφέρουν στα παιδιά την απίστευτη εμπειρία της αναρρίχησης.
-Είναι τόσο μικρά και ευέλικτα που τοποθετούνται ακόμα και στις μικρότερες  αυλές.
-Κι όλα αυτά με ενοίκιο μόνο 800 € το μήνα (800€ Χ 12μήνες Χ 10χρόνια=96.000€). Και δεν  πιαστήκαμε κορόιδα να τα αγοράσουμε  7000 € το ένα .

Σίγουρα τα δημοτικά του Φιλύρου, της Εξοχής και του Χορτιάτη, που προτίμησαν για φέτος να χρησιμοποιήσουν τη μοναδική αίθουσα εκδηλώσεων (χωρίζοντάς τη μη γυψοσανίδα) νοικιασμένη αίθουσα της Εκκλησίας και δύο προκάτ αίθουσες αντίστοιχα, έχουν μετανιώσει για τις επιλογές τους .

ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ  ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Ντροπή μας
ΥΓ 1 Όλοι εσείς που υπογράψατε και εγκρίνατε τη λύση αυτή , θα βάζατε τα παιδιά σας εκεί μέσα ;
ΥΓ2  Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου .Ήδη στο Χορτιάτη τα παιδιά έκαναν αναρρίχηση στο καλώδιο του κοντέινερ και σύμφωνα με μαρτυρία ηλεκτρολόγου το καλώδιο ξηλώθηκε με σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας των ίδιων και αυτών που βρίσκονταν μέσα.
Γαρυφάλλου Γιάννης
Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Χορτιάτη & Συλλόγου Γονέων 1ου -2ου Δημ.Ασβεστοχωρίου.                  6977361059     iannkos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου