Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ

Στην οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση που διαμελίζει την Ελληνική κοινωνία υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο δρόμος της χειραγώγησης των πολιτών απο τους επαγγελματίες της πολιτικής και ο δρόμος των πολιτών που δεν επιθυμούν μόνο να εκφράσουν την διαφωνία τους αλλά και να προτείνουν λύσεις και τρόπους δράσης.

Το Δίκτυο ενεργών πολιτών Πυλαίας-Χορτιάτη-Πανοράματος-Ασβεστοχωρίου-Εξοχής και Φιλύρου θέλει ο δήμος μας να ακολουθήσει αυτόν τον διαφορετικό δρόμο ο οποίος θα πηγάζει από τους πολίτες και θα ελέγχεται απο τους πολίτες όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια αλλά σε καθημερινή βάση.

Θέλουμε οι πολίτες να έχουν λόγο για όλα τα προβλήματα που τους αφορούν άμεσα και έμμεσα. Μόνο ο συνειδητοποιημένος πολίτης γνωρίζει τις ανάγκες του, βρίσκει τον τρόπο να διεκδικήσει το επίπεδο ζωής που του αξίζει, μπορεί να διαφυλάξει και να προστατέψει το περιβάλλον, το δημόσιο χώρο και τα δημόσια αγαθά.

Αφήνοντας στην άκρη τις κομματικές μας ταυτότητες και εκλογικές προτιμήσεις κρατάμε την αγάπη για τον τόπο που ζούμε, την διάθεση μας να τον προστατέψουμε και να τον παραδώσουμε καλύτερο στα παιδιά μας.

Φιλοδοξούμε η κίνηση αυτή να αποτελέσει ΕΛΠΙΔΑ και ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ για τον ΠΟΛΙΤΗ του δήμου μας.

Εφόδια μας σ'αυτό το σκοπό είναι η αλληλεγύη και η δράση απέναντι στον ανταγωνισμό, την ατομικότητα και την λογική της ανάθεσης των προβλημάτων.

Αγωνιζόμαστε να επανακαθορίσουμε την καθημερινότητα μας συλλογικά και συμμετοχικά, δημιουργώντας ένα αξιοπρεπές παρόν και ελπίζοντας σ' ένα καλύτερο μέλλον σ' αυτόν τον τόπο.

Δεν διεκδικούμε χρίσματα κομμάτων, θέλουμε την στήριξη των πολιτών.

 Το προγραμματικό μας πλαίσιο αρχών και θέσεων περιλαμβάνει :
  • Συμμετοχή του πολίτη και των εργαζομένων στις αποφάσεις του Δήμου.
  • Υπεράσπιση δημοσίου χώρου και δημόσιων αγαθών.
  • Κοινωνικός έλεγχος πεπραγμένων της διοίκησης, ανανέωση δημοτικών συμβούλων στη μέση της θητείας.
  • Προστασία και ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής, πολιτιστικής και οικολογικής κληρονομιάς.
  • Διεκδίκηση προκειμένου να εξασφαλισθούν οι πόροι για τις αυξημένες αρμοδιότητες που ανέθεσε το σχέδιο Καλλικράτης στους δήμους.

Σας καλούμε να σπάσουμε το κλίμα ανασφάλειας, ηττοπάθειας και να μετατρέψουμε την οργή μας σε δράση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου